Praktisk info

Bokning

Kontakta oss gärna vid intresse eller om du har några frågor. Det går bra att ringa, mejla eller skicka via kontaktformuläret under kontakt.

Vid bokning, meddela namn, tel, mail, samt eventuella matrestriktioner. För längre ridturer meddela även längd, vikt och ridvana. För alla flerdagsturer behöver vi även veta ankomst- och avresetid.

Bokningsvillkor

Läs mer om hur vi hanterar dina personliga uppgifter

Resegaranti

Vi har resegaranti hos Kammarkollegiet.

Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.

Kontrollera att vi har ordnat med resegaranti

Läs mer om resegaranti och ansök om ersättning hos Kammarkollegiet

Transfer

I flera av våra turer ingår transfer till och från Kiruna. Behöver du ta dig hit på egen hand så kan du läsa mer om det här

Mat

Inom den samiska kulturen är ren- och älgkött en viktig del i matlagningen, ofta rökt för att kunna hålla under lång tid när man är ute länge til fjälls. Andra lokala specialiteter i det här området är fisk från älven eller fjällsjöar och bäckar. Även bär och örter från närområdet är viktiga ingredienser, såsom hjortron, blåbär, lingon, fjällkvanne, älggräs mm.  

Önskar du någon specialkost såsom vegetariskt, laktosfritt, glutenfritt etc så ordnar vi det (kom ihåg att meddela oss på förhand). 

Kläder

Väderförhållandena kan variera kraftigt i den här delen av världen. För att slippa frysa och kunna njuta av att vara ute är det viktigt att vara förberedd, men också svårt att veta vilka kläder man behöver. (Se utrustningslistor nedan)

Hos oss kan du för flerdagsturerna under sommaren låna regnkläder och stövlar. På vintern lånar vi ut varma ytterkläder och vinterskor. Hjälm finns att låna för ridning och skoter.

Sommar
Under sommaren ligger temperaturen vanligtvis kring 10-15 °C men i fjällen är det ofta kallare och under natten kan det gå ner mot nollgradigt. Har vi en riktigt varm sommar kan det bli uppåt 30 °C. Du behöver därför ta med dig kläder för alla väder. Blir det kallt behöver du flera varma lager (inklusive underställ), handskar och mössa. Bra regnkläder och stövlar är viktigt (finns till utlåning).

Utrustningslista sommar övernattningsturer

Utrustningslista sommar flerdagspaket

Vinter
På vintern är klimatet normalt kallare och torrare. En riktigt kall midvinterdag kan temperaturen gå ner mot -40 °C medan vi under vårvintern kan ha plusgrader och sol. För en heldag ute under vintern behöver du underställ, 2-3 varma mellanlager, ullsockar halsduk/buff, mössa, tumvantar, och yttre lager som skyddar mot vind och väta. Tänk på att naturmaterial såsom ull och dun värmer bäst. 

Utrustningslista vinter