Ridskola

På vår anläggning erbjuder vi ridkurser en gång i veckan under höst och vår, helgkurser, ridläger samt enstaka ridlektioner. Vår ridskola är auktoriserad av Svenska Islandshästförbundet. Vi som undervisar är Kerstin (ridlärare 1) och Jenny ibland. Kerstin kan också resa till er som har egen häst för att hålla kurs. Ridlektionerna hålls i ridhus, på ovalbana och i skogen och vi har ca 15 hästar som går i ridskolan. Det finns tillgång till övernattning, fikarum och toalett på vår gård. Du kan låna ridhjälm av oss. Anmälan per telefon eller e-post.

Ridkurser

Vi har ridkurser terminsvis, höst (okt-dec) och vår (mars-maj) där man rider en gång i veckan (vardagar), 8-10 ggr under hösten och 8-10 ggr under våren. Det är separata barn- och vuxengrupper med 4-5 elever i var ridgrupp. Man måste vara 10 år fyllda för att börja rida hos oss. Maxvikt 90 kg eftersom islandshästen inte är så stor. Grupperna delas in efter ridvana och vi försöker anpassa riddag som passar var och en. Lektionernas upplägg och innehåll anpassas efter ridvana och allt som allt brukar det ta ca 1,5 tim (tiden före och efter 45-minuterslektionen inräknad). Elever till ridskolan tas in i turordning efter anmälan, de som ridit terminen innan har förtur. Det går bra att ställa sig i kö till ridkurs nästa termin.

Våren 2024

Vi har startat vårens ridkurser i april 2024 och kör denna termin under 8 veckor. De flesta tillfällena har vi lektionsridning i vårt nya ridhus, någon gång rider vi ut i skogen, rider på ovalbanan och en av gångerna har vi ev teori/praktik.

Du kan anmäla dig till höstens ridkurser, vi börjar i okt 2024.

Pris våren 2024: 2100 kr (tom 18 år) / 2500 kr (vuxen) 8 ggr

Ridlektioner

Du kan också boka enstaka ridlektioner (45 min, tar ca 80 min totalt) som hålls i ridhuset (ej juli-sept).
Pris: 400 kr/pers (2-4 elever), 600 kr/pers (1 elev)

Kerstin (ridlärare 1) kan också komma hem till er som har egen häst för att hålla helgkurs. Samla ihop ett gäng (max 10 pers) och dela på kostnaden. Två ridlektioner (2 elever i varje grupp) och en teorilektion första dagen, andra dagen en längre ridlektion med två elever i varje eller en kortare individuell lektion brukar vara ett bra upplägg.
Pris: 5000 kr/dag + resa, mat, logi

Helgkurser

Om du vill gå ridkurs i fjällmiljö en helg (lör-sön) kan du göra det, du kan komma med egen häst eller rida någon av våra. Du kan också unna dig en hel helg där ridning, mat och logi ingår eller bara logi och laga din egen mat. Nivån på ridningen anpassas efter ryttarna.
Du rider fyra lektioner (en av lektionerna kan bytas ut mot en uteritt om gruppen önskar), även en teorilektion. Minimiantal per kurs är 2 deltagare.

Helgkurs 2350 kr (lunch ingår)

Helgkurs (inkl helpension) 3500 kr

Helgkurs (med egen häst, inkl lunch) 1900 kr

Sommarridläger 2024 för barn och ungdom

Vi kommer att ha ridläger i juni 2024 där ridlektioner varvas med uteritter och andra aktiviteter. Ridningen anpassas till deltagarnas ridvana. Du sover över hos oss på vår hästgård i Puoltsa så det finns mycket tid till att lära känna hästarna och de andra på lägret. 

Tid: 17-19 juni 2024
Ridlägret börjar kl 9 första dagen och avslutas med lunch sista dagen, ca kl 13.
Ridvana & ålder: minst provat på att rida och sköta hästar, ca 10-14 år
Instruktörer/ledare: Kerstin Nilsson (ridlärare 1), Jenny Jansson mfl
Mat: frukost, lunch, middag, kvällsmål (from lunch första dagen-lunch sista dagen)
Aktiviteter: Ridlektioner, uteritter, teori/praktik som har med hästar att göra, hästskötsel, grillning, lekar/bollspel mm
Antal: 4-10 deltagare
Pris: 4250 kr/pers