Våra djur

Arinn från Frihamra

Valack f. 2016
e. Illingur frá Tóftum
u. Ísafold frá Astra

En hårfager, kaxig isabellkille som kom till oss samtidigt som Falki & Mozart. Ännu är han rätt ung, men tanken är att han ska bli Kerstins ridhäst.

Áróra frá Unnarholti

Sto f. 2007
e. Gári frá Auðsholtshjáleigu
u. Glefsa frá Brú

Vackert fuxsto med mycket man och väldigt intensiv ”röd” färg, som kom till oss oktober 2016. En känslig tjej med väldigt fina rörelser som lätt stressar upp sig. Hon är 5-gångare och tävlas och rids av Kerstin. Även väldigt kelsjuk.

Birtingur frá Birnustöðum

Valack f 2008
e. Forseti frá Vorsabæ II
u. Ljósbrá frá Kjarnholtum I

Gulbrun skäck som kom till oss 2014. Stor och trevlig häst på tur, han behöver fortfarande lite träning  för ridning på bana. Lagom villig men väldigt smart. 

Eyrir frá Þúfum

Valack f. 2007
e. Baugur frá Víðinesi 2
u. Eydís frá Þúfum

Smäcker, stor skäck med ett blått öga och fem rätt stora gångarter. Lyhörd och med stor vilja att vara till lags. Han går i ridskola, på tur och rids av oss själva. Även tävlats en del.

Fálki frá Hrísnesi

Valack f. 2010
e. Borði frá Fellskoti
u. Járnfrú frá Eyjarhólum

Fuxvalack med snopp och stjärn som kom till oss i slutet på April, 2021. En känslig och vacker kille med fin hållning och bra ”go”. Lättsam och trevlig i hantering och ridning.

Fengur från Stora Syltvik

Valack f. 2006
e. Frami från Häringe
u. Miska från Stora Syltvik

Lugn och trevlig 4-gångshäst som också har varit på tävlingsbanan. Stor och fin trav och galopp. Gjort det mesta med bravur, även varit packhäst under sommaren 2020. En väldigt matglad herre.

Fiðla frá Minni-Borg

Sto f. 2010
e. Dropi frá Stóra-Dal
u. Freydís frá Reykjavik

En speciell, nyfiken och framförallt väldigt söt linfux som kom till oss 2017. Inte alltid supersnabb men när hon är på humör har hon riktigt fina rörelser. Hon vill gärna att det ska vara roligt, lite på hennes villkor.

Folda frá Nátthaga

Sto f. 2012
e. Kvistur frá Skagaströnd 
u. Ùlfhildur frá Kjartansstöðum

Bleksvart sto som kom till oss under våren 2021. Inte så långt utbildad men har mycket framåtanda och är glad att jobba. Har fått gå som förstahäst några turer och sköter det galant.

Gneisti frá Lynghóli

Valack f. 2008
e. Krákur frá Blesatöðum 1A
u. Leista frá Lynghóli

Liten svart 4-gångare med blå ögon och mycket personlighet och åsikter. Till oss kom han 2014 och innan det hann han få några avkommor på island. Han har väldigt fina gångarter och har tävlats en hel del, vill gärna springa snabbt! 

Gæfa frá Ysta-Gerði

Sto f. 2015
e. Gangster frá Árgerði
u. Kráka frá Blesastöðum 1A

En yngre svettfux som kom till oss våren 2021. Väldigt nätt och rätt liten till storleken. En nyfiken och bestämd liten tös som är en rackare på att gnaga sig igenom staketbräder.  Även känd under namnet ”Bävern”…

Heiður frá Minni-Borg

Sto f. 2007
e. Forkur frá Austurkoti
u. Huggun yngri frá Minni-Borg

Nätt linfux som kom till oss 2017. Hon har fem fina gångarter men kräver lite hjälp av sin ryttare för att använda kroppen ordentligt.  Villig och framåt men har lätt att spänna sig.

Hlín frá Minni-Borg

Sto f. 2012
e.Garri frá Heysholti
u. Hera frá Minni-Borg

Brunblackt sto som kom till oss 2017. Hon har fina, mjuka gångarter men ibland trasslar benen ihop sig lite. En nyfiken tjej som tycker att väldigt mycket är väldigt intressant och ibland har lite svårt att koncentrera sig.

Hrafna frá Austurkoti

Sto f. 2013
e. Gaumur frá Auðsholtshjáleigu
u. Hylling frá Minni-Borg

Stort, svart sto som kom till oss 2019. Hon rids och tävlas av Matti och har fyra kraftiga, fina gångarter. En tjej med mycket ”go” i som ofta försöker leka igång de andra stona.

Kafteinn frá Borgarnesi

Valack f. 2009
e. Klerkur frá Bjarnanesi
u. Von frá Rauðbarðaholti

Rolig, snabbtänkt skimmel som kom till oss 2014. Han har blivit tävlad några gånger och har fina rörelser. En häst med mycket humor som gärna hittar sina egna vägar, och är fantastiskt duktig på att simma!

Kapteinn frá Miðhjáleigu

Valack f. 2005
e. Nn frá Hurðarbaki
u. Orða frá Skáney

Pigg och arbetsvillig skimmelvalack som kom till oss 2014. Vacker med sin vågiga man och har blivit tävlad flera gånger. En häst som passar bäst med en lite mer van ryttare.

Kristall från Kebnekaisefjällen

Valack f. 2009
e. Flipi från Österåker
u. Kátína frá Vestri-Leirárgörðum

Kátina, som var Mattis ridhäst är mamma till denna kille som är född här på gården. En känslig individ som lätt stressar upp sig och gärna hänger med Ottar. Har fyra stabila gångarter och bra balans.

Máttur från Björkåsen

Valack f. 2006
e. Bjartur frá Egilsstaðabæ
u. Fiðla från Björnås

Fuxvalack som kom till oss våren 2014. Stor, villig fyrgångshäst som tävlats i både 4-gång och tölt på lös tygel. En riktig snygging som busar och leker mycket i hagen. Passar de flesta ryttare och har gjort det mesta.

Mózart från Hålåsen

Valack f. 2010
e. Reimar från Hålåsen
u. Melódía från Hålåsen

Brun valack som flyttade till oss i slutet på April, 2021. Välskolad och kraftigt, bra byggd. Tar saker med ro men vill helst inte vara ensam. En riktigt begåvad hoppare!

Náttfari frá Melum

Valack f. 2010
e. Hlekkur frá Þóroddsstöðum
u. Djásn frá Melum

Vacker valack som kom till oss våren 2016. En väldigt snäll kille som egentligen är rätt känslig och gärna vill att man är tydlig. Han har tävlats ett fåtal gånger och har fem gångarter med mjuka, fina rörelser.

Óttar frá Vestri-Leirárgörðum

Valack f. 2004
e. Hróður frá Refsstöðum
u. Orða frá Vestri-Leirðargörðum

Fin 5-gångshäst som har varit Mattis ridhäst och blivit tävlad mycket i tölt och 4-gång. En otroligt snäll och stabil herre som resten av flocken gärna tyr sig till. 

Sóley från Kebnekaisefjällen

Sto f. 2009
e. Ísar frá Keldudal
u. Kosning frá Birkihlíð

Rödblackt sto med stjärn som föddes här på gården år 2009, hennes mamma är Kosning. Trevlig att jobba med och har bra rörelser, men vill ha klara signaler. Lite av en prinsessa och vill gärna att man berättar hur duktig hon är.

Sónar frá Austurkoti

Valack f. 2007
e. Kjarni frá Þjóðólfshaga 1
u. Dýna frá Minni-Borg

En väldigt smart och beräknande fuxkille med lång, fin bläs. Kom till oss 2017. Han är ofta den som drar igång lekarna i hagen och håller sig på ett stolt och stiligt sätt. Välbyggd och med rätt stora rörelser. Femgångare.

Stígandi frá Minni-Borg

Valack f. 2010
e. Þristur frá Minni-Borg
u. Sóley frá Stærri-Bæ

Högrest fuxkille som kom till oss från Island 2017. En otrolig vilja att göra rätt och vara till lags och väldigt rolig att jobba med. Har fyra mjuka, stora gångarter men är lite obalanserad ännu. Det jobbar vi vidare med.

Stjarni från Broaskog

Valack f. 2015
e. Hugur från Brösarpsgården
u. Ljosaðis från Broaskog

Stormur frá Skarði

Valack f. 2012
e. Arður frá Brautarholti
u. Hringja frá Skarði

Smäcker brun valack som kom till oss 2019. Lite åt det känsligare hållet med mycket framåtanda. Tölten är hans bästa gångart men de övriga tre är inte heller att klaga på.

Tígull frá Minni-Borg

Valack f. 2009
e. Fjarki frá Feti
u. Lísa frá Þorlákshöfn

Svart skäck som kom till oss från Island 2017. En vacker femgångskille med fina gångarter och bra framåtanda. Han klarar av det mesta och kan ridas av de flesta. Går mycket på långtur under sommaren.

Þórgnýr frá Ytri-Skógum

Valack f. 2009
e. Þóroddur frá Þóroddsstöðum
u. Gná frá Ytri-Skógum

En känslig herre som kom till oss från Island 2019. Jobbas bara av oss själva men har väldigt fina rörelser och är både villig och glad att arbeta. Han vill helst att saker ska vara som de alltid har varit, förändring och nya saker och människor är ingen höjdare.

Týr frá Litla-Moshvoli

Valack f. 2012
e. Ás frá Ármóti
u. Tign frá Litla-Moshvoli

En stor knähäst som kom till oss i början av 2019. Då var han oinriden och inte hanterad särskilt mycket men under sommaren 2020 fick han börja följa med på några turer. Han är gärna nära och tycker om att mysa, kanske mer med människor än med andra hästar. Älskar vatten.

Smilla

En vild dam, född 2015. Hon är snabblärd men har mycket egen vilja. Blandning mellan finsk lapphund och bordercollie. Hon följer med på en del ridturer men skoterturer är det hon gillar bäst.

Lunar

Stallets kung som bor där också. Rätt social, men försvinner när det kommer för mycket folk. Håller borta lite möss från gården med god hjälp av hundarna. Född 2004.

Ben och Girjjat

Ben, som också kallas ”Elvis”, och Girjjat är våra nya getter. De flyttade till oss 2021. Girjjat är samiska och betyder fläckig, en lappget (tjej). Lille Ben är en afrikansk dvärgget (kastrerad kille).

Renar

Både Kerstin och Matti äger renar, men de håller till i fjällen på sommaren och vandrar längre ner mot skogslandskapet under vintern. För oss är renen otroligt viktig och en stor del av den samiska kulturen. 

Älgar

Under vintern brukar vi ha ungefär lika många älgar som hästar på gården. De kommer hit för att sno hästarnas hö och går omkring på gården lite som de vill.