Våra djur

Arinn från Frihamra

Valack f. 2016
e. Illingur frá Tóftum
u. Ísafold frá Astra

En hårfager, kaxig isabellkille som kom till oss samtidigt som Falki & Mozart. Fyrgångare med trevliga gångarter som rids och tävlas av Kerstin. Dessvärre, med den ljusa färgen i åtanke, är han inte särskilt renlig av sig.

Aron frá Áskoti

Valack f 2017
e. Eldur frá Bjarghúsum
u. Ásadís frá Áskoti

Fuxskäck med mest vitt som flyttade in i Maj 2024 tillsammans med Hending och Jökull. Rätt lik Klassik i teckningen, men med mindre man. En väldigt stilig grabb.

Áróra frá Unnarholti

Sto f. 2007
e. Gári frá Auðsholtshjáleigu
u. Glefsa frá Brú

Vackert fuxsto med mycket man och väldigt intensiv ”röd” färg, inflyttad i Oktober 2016. En känslig tjej med väldigt fina rörelser som lätt stressar upp sig men älskar kel och gos. Hon är femgångare och arbetas av Kerstin. 

Birtingur frá Birnustöðum

Valack f 2008
e. Forseti frá Vorsabæ II
u. Ljósbrá frá Kjarnholtum I

Gulbrun skäck som kom till oss 2014. Stor och trevlig häst på tur men behöver utbildas lite mer för ridning på banan. Lagom villig men väldigt smart. Han uppskattar när han får använda huvudet.

Eyrir frá Þúfum

Valack f. 2007
e. Baugur frá Víðinesi 2
u. Eydís frá Þúfum

Stor, smäcker skäck med ett blått öga och fem stora gångarter. Lyhörd och med stor vilja att vara till lags. Han går i ridskolan, på tur och rids av oss själva. Även tävlats en del.

Fálki frá Hrísnesi

Valack f. 2010
e. Borði frá Fellskoti
u. Járnfrú frá Eyjarhólum

Fuxvalack med snopp och stjärn som kom till oss i slutet på April, 2021. En känslig och vacker kille med fin hållning och bra driv. Lättsam och trevlig i hantering och ridning.

Fengur från Stora Syltvik

Valack f. 2006
e. Frami från Häringe
u. Miska från Stora Syltvik

En hårfager svart fyrgångare med snopp och stjärn. Lugn och trevlig och har varit på tävlingsbanan en del. Han har stor, fin både trav och galopp. Gjort det mesta med bravur och är vår trofaste packhäst under sommarens långturer. En väldigt matglad herre.

Folda frá Nátthaga

Sto f. 2012
e. Kvistur frá Skagaströnd 
u. Ùlfhildur frá Kjartansstöðum

Bleksvart sto som kom till oss under våren 2021. Inte så långt utbildad ännu men har mycket framåtanda och är glad att jobba. En häst för den mer vane ryttaren. Hon tänker mycket och kan tycka det är lite tråkigt att stå still för länge.

Gneisti frá Lynghóli

Valack f. 2008
e. Krákur frá Blesatöðum 1A
u. Leista frá Lynghóli

Liten svart 4-gångare med blå ögon och mycket personlighet och åsikter. Till oss kom han 2014 och innan det hann han få några avkommor på island. Han har väldigt fina gångarter och har tävlats en hel del, vill gärna springa snabbt! 

Gæfa frá Ysta-Gerði

Sto f. 2015
e. Gangster frá Árgerði
u. Kráka frá Blesastöðum 1A

En yngre linfux som flyttade hit tillsammans med Folda. Väldigt nätt och rätt liten till storleken. En nyfiken och bestämd liten tös som är en rackare på att gnaga sig igenom staketbräder när hon blir uttråkad.  Även känd under namnet ”Bävern”…

Heiður frá Minni-Borg

Sto f. 2007
e. Forkur frá Austurkoti
u. Huggun yngri frá Minni-Borg

Nätt linfux som kom till oss 2017. Hon har fem fina gångarter men kräver lite hjälp av sin ryttare för att använda kroppen ordentligt.  Villig och framåt men har lätt att spänna sig. Fantastiskt lyhörd i arbete från marken.

Hekla frá Kvistum

Sto f. 2017
e. Ómur frá Kvistum
u. Höll frá Norður-Hvammi

Rödblackt, yngre sto som kom till oss i maj 2023. Just nu är hon lillan i sin hage och är väldigt lyhörd för de äldre stonas minsta vink. Hon har fina gångarter och rids och tävlas av Kerstin. 

Hending frá Ferjukoti

Sto f. 2018
e. Gaumur frá Auðsholtshjáleigu
u. Þruma frá Skáney

Ett yngre svart sto med två vita prickar på vänstra näsborren. Flyttade in tillsammans med Aron och Jökull i Maj, 2024.

Hlín frá Minni-Borg

Sto f. 2012
e.Garri frá Heysholti
u. Hera frá Minni-Borg

Brunblackt sto som kom till oss 2017. Hon har fina, mjuka gångarter men ibland trasslar benen ihop sig lite. En nyfiken tjej som tycker att väldigt mycket är väldigt intressant och ibland har lite svårt att koncentrera sig.

Hrafna frá Austurkoti

Sto f. 2013
e. Gaumur frá Auðsholtshjáleigu
u. Hylling frá Minni-Borg

Stort, svart sto som kom till oss 2019. Hon rids och tävlas av Matti och har fyra kraftiga, fina gångarter. En tjej med mycket ”go” i som ofta försöker leka igång de andra stona.

Jökull frá Selfossi

Valack f. 2014
e. Huginn frá Hága I
u. Litla-Hekla frá Skarði

Söt skimmel som flyttade hit tillsammans med Aron och Hending i Maj, 2024. Ännu rätt grå och med en tydlig ål, vilket gör honom lätt att känna igen bland skimmlarna.

Kafteinn frá Borgarnesi

Valack f. 2009
e. Klerkur frá Bjarnanesi
u. Von frá Rauðbarðaholti

Rolig, snabbtänkt skimmel som kom till oss 2014. Han har blivit tävlad en del och har fina rörelser. En häst med mycket humor som gärna hittar sina egna vägar då han tillåts. Han är även fantastiskt duktig på att simma!

Kapteinn frá Miðhjáleigu

Valack f. 2005
e. Nn frá Hurðarbaki
u. Orða frá Skáney

Pigg och arbetsvillig skimmelvalack som kom till oss 2014. Vacker med sin vågiga man och har blivit tävlad flera gånger. Han är väl omtyckt och glänser både på ridskolan och på turerna. Vår alldeles egna enhörning.

Klassík från Samsen

Valack f. 2015
e. Álfur frá Selfossi
u. Alda från Wahlberg

En söt fuxskäck med lite speciell täckning som flyttade hit i November, 2023. Han är fyrgångare med plus för tölten och ska bli Mattis rid- och så småningom tävlingshäst. Talangfull när det kommer till att smutsa ner sig.

Kristall från Kebnekaisefjällen

Valack f. 2009
e. Flipi från Österåker
u. Kátína frá Vestri-Leirárgörðum

Mattis gamla ridhäst Kátina är mamma till denna killen. Han har fyra stabila gångarter men är en känslig individ som lätt stressar upp sig om det blir för mycket press. Har klickertränats en hel del och trivs bra med det. Hans bästis i hagen är Ottar. 

Máttur från Björkåsen

Valack f. 2006
e. Bjartur frá Egilsstaðabæ
u. Fiðla från Björnås

Fuxvalack som kom till oss våren 2014. Stor, villig fyrgångshäst som tävlats i både 4-gång och tölt på lös tygel. En riktig snygging som busar och leker mycket i hagen. Passar de flesta ryttare och har gjort det mesta. Numer går han bara på dagsturer och i ridskolan. 

Mózart från Hålåsen

Valack f. 2010
e. Reimar från Hålåsen
u. Melódía från Hålåsen

Brun valack som flyttade till oss i slutet på April, 2021. Välskolad och kraftigt, bra byggd. Han tar saker med ro men vill helst inte bli lämnad ensam. En riktigt begåvad hoppare!

Náttfari frá Melum

Valack f. 2010
e. Hlekkur frá Þóroddsstöðum
u. Djásn frá Melum

Vacker brun valack som kom till oss våren 2016. Han är lätt att känna igen med sin brutna bläs och långa man. En väldigt snäll kille som egentligen är rätt känslig och gärna vill att ryttaren är tydlig. Han har tävlats ett fåtal gånger och har fem mjuka, fina gångarter.

Óttar frá Vestri-Leirárgörðum

Valack f. 2004
e. Hróður frá Refsstöðum
u. Orða frá Vestri-Leirðargörðum

Fin 5-gångshäst som har varit Mattis ridhäst och blivit tävlad mycket i tölt och 4-gång. En otroligt snäll och stabil herre som resten av flocken gärna tyr sig till. Går dagsturer och i ridskolan.

Sóley från Kebnekaisefjällen

Sto f. 2009
e. Ísar frá Keldudal
u. Kosning frá Birkihlíð

Rödblackt sto med stjärn som föddes här på gården, dotter till Kerstin gamla ridhäst Kosning. Trevlig att jobba med och har bra rörelser, men vill ha klara signaler. Lite av en prinsessa och vill gärna höra hur duktig hon är. Tävlats några gånger.

Sónar frá Austurkoti

Valack f. 2007
e. Kjarni frá Þjóðólfshaga 1
u. Dýna frá Minni-Borg

En väldigt smart och beräknande fuxkille men bläs. Kom till oss 2017. Han är ofta den som drar igång lekarna i hagen och håller sig på ett stolt och stiligt sätt. Välbyggd och med rätt stora rörelser. Femgångare.

Stígandi frá Minni-Borg

Valack f. 2010
e. Þristur frá Minni-Borg
u. Sóley frá Stærri-Bæ

En högrest fux som kom till oss från Island 2017. Har en otrolig vilja att göra rätt och vara till lags och är väldigt rolig att jobba med. Han har fyra stora, mjuka gångarter och går i ridskolan och på dagsturerna.

Stjarni från Broaskog

Valack f. 2015
e. Hugur från Brösarpsgården
u. Ljosaðis från Broaskog

Brunblack skäck som flyttade hit våren 2023. Han gjorde ett fantastiskt jobb under sin första sommar som turhäst och vi ser mycket fram emot att jobba vidare med honom. Fyrgångare med fina grunder. En riktig vattenälskare.

Stormur frá Skarði

Valack f. 2012
e. Arður frá Brautarholti
u. Hringja frá Skarði

Smäcker, brun valack som kom till oss 2019. Lite åt det känsligare hållet men med bra driv. Tölten är hans bästa gångart men de övriga tre är inte heller att klaga på. Har gjort några vändor på tävlingsbanan. 

Tígull frá Minni-Borg

Valack f. 2009
e. Fjarki frá Feti
u. Lísa frá Þorlákshöfn

En vacker, svart skäck i större modell som kom till oss från Island 2017.  Han har fem fina gångarter och bra framåtanda. Klarar av det mesta och kan ridas av de flesta. På sommaren går han mycket på långtur.

Þórgnýr frá Ytri-Skógum

Valack f. 2009
e. Þóroddur frá Þóroddsstöðum
u. Gná frá Ytri-Skógum

En känslig herre som kom till oss från Island 2019. Jobbas i dagsläget bara från marken men har väldigt fina rörelser och är både villig och glad att arbeta. Han vill helst att saker ska vara som de alltid har varit, förändring är ingen höjdare.

Týr frá Litla-Moshvoli

Valack f. 2012
e. Ás frá Ármóti
u. Tign frá Litla-Moshvoli

En stor knähäst som kom till oss i början av 2019. Han rids främst av oss själva men är med på en del turer och i ridskolan. När han kom var han helt oinriden så det finns ännu en del att jobba med.  Älskar vatten och doppar gärna ner hela huvudet under ytan.

Wagner från Wahlberg

Valack f 2014
e. Beethoven från Sundsberg
u. Grýla vom Ziegelhof

En svart kille med några vita hår i pannan som flyttade in våren 2024. Man kan även känna igen honom på de vita fläckarna han har vid kronränderna på frambenen. Han är under utbildning men ska så småningom få börja gå turer.

Smilla

f. 2015

En vild dam som är snabblärd men har mycket egen vilja. Blandning mellan finsk lapphund och bordercollie. Hon följer med på en del ridturer men skoterturer är det hon gillar bäst.

Eppo

f. 2023

En Finsk Lapphund som flyttade in hos Jenny under hösten 2023. Ännu är hon för liten för att följa med ut med hästarna, men när hon vuxit sig lite större ska hon också få  hänga med ut på ridturer.

Mysan

f. 2021

I Juni 2023 flyttade två Norska skogskatter in i stallet igen. Mysan, den sköldpaddsfärgade, var snabbt ute och utforskade stallet och omgivningen. Hon är en väldigt social och extrovert tjej och pratar hemsk gärna om allt och med alla. Högljutt.

Simba

f. 2020

Simba, den röda tabbyn, är den lite mer tillbakadragna i vår lilla kattduo. Egentligen är han hemskt kelig av sig men om det händer mycket i stallet drar han sig gärna tillbaka till något av sina krypin för att spana in läget på håll. Sakta men säkert blir han modigare!

Girjjat

f. 2021

Girjjat , vilket betyder fläckig på samiska, är av rasen Lappget. Vår allra bästa stallmaskot. Hon umgås helst med hästarna och tar det lugnt. Hennes päls är mörkare grå än Emmas. 

 

Emma

f. ~2019

Emma flyttade in i November 2023. Hon är också av rasen Lappget, men något år äldre än Girjjat, de håller sakta på att lära känna varandra. Utöver att Emma är rätt blyg är hon även mycket ljusare i färgen än hennes rumskompis.

Renar

Både Kerstin och Matti äger renar, men de håller till i fjällen på sommaren och vandrar längre ner mot skogslandskapet under vintern. För oss är renen otroligt viktig och en stor del av den samiska kulturen. 

Älgar

Under vintern brukar vi ha ungefär lika många älgar som hästar på gården. De kommer hit för att sno hästarnas hö och går omkring på gården lite som de vill.