Försäljning

Hästar till salu

Kristall från Kebnekaisefjällen

Valack f. 2009

e. Flipi från Österåker

u. Kátina frá Vestri-Leriargörðum

SE2009111100

Kristall är en vacker 13-årig valack med fyra väl separerade, taktrena gångarter och medelvilja, inte så stor. Han är jämn och rätt liksidig i kroppen och har bra balans. I ridningen är han lyhörd för sätet och tar hjälperna bra, speciellt på banan gör han allt man ber honom om. Kan de grundläggande skolorna. Han har nu börjat hitta styrkan att öka tempot i tölten något och med mer träning kommer man kunna jobba vidare på detta. Väldigt lyhörd i markarbetet. En häst som går väldigt bra på positiv förstärkning och klickerträning. Bryr sig inte om bilar/skotrar/lastbilar, vilt etc. Han är kompakt och fyrkantigt byggd, raka ben och fina hovar. Aldrig varit skadad eller känt av eksem. Regelbundet avmaskad & vaccinerad

Det Kristall behöver är en lugn, trygg, hästvan, säker, bestämd människa som inte har bråttom och hetsar. Han är känslig för tryck och press och kan då gå över i stress och rädsla och reagerar då genom att fly undan det.  Med tålamod och tid går det framgångsrikt att flytta dessa trösklar framåt. Det går bra att rida ut honom själv, men med nya människor är han mer bekväm med andra hästar. Han är väldigt trygg i flock och kan tycka det är jobbigt att lämna den.

Detta är en fantastisk häst för rätt människa till ett mycket bra pris, vi söker ett långvarigt hem med hästkompisar, helst valacker. Du får gärna vara villig till alternativ träning, vill ha en bra ridhäst, vara lyhörd men också bestämd. Kristall finns i Kiruna.

Pris: 30.000 kr inkl moms

 

Fiðla frá Minni-Borg

Sto f. 2010

e. Dropi frá Stóra-Dal

u. Freydís frá Reykjavik

IS2010288761

Fiðla är ett 12-årigt femgångssto med mjuka rörelser och medelvilja. Hon har gått som turridningshäst, men vill ha en egen människa. I dagsläget rids hon som fyrgångare men passen skulle säkert kunna plockas fram.

Detta är en tjej som kräver lite av sin ryttare men som när hon klickat med någon tyr sig väldigt fint till denne. Hon kan behöva hjälp att använda kroppen på ett korrekt sätt men har i grunden väldigt fina rörelser. En bestämd, balanserad ryttare med vana av islandshäst som kan utbilda henne vidare och bygga mer styrka och kondition i de olika gångarterna behöver hon. Hon vill gärna att det ska vara roligt och vill ha varierad träning. Kan grunderna till skolorna. Hon är mycket jobbad från marken.

Fiðla är både nyfiken och orädd, helt problemfri när det kommer till hantering. En dröm att lasta, lättskodd/verkad. Aldrig känt av eksem. Regelbundet avmaskad & vaccinerad. Hon är lite mindre till storleken men ok byggd, fina ben och hovar. Bra med barn och älskar uppmärksamhet och att gosa. Vi söker ett långvarigt hem. Fiðla finns i Kiruna.

Pris: 50.000 kr inkl moms

 

Elja frá Vestri-Leirárgörðum 

Sto född 2002

IS2002235465

e. Flygill frá Vestri-Leirárgörðum 

u. Erpa frá Vestri-Leirárgörðum 

Äldre femgångssto med bra skritt, ok tölt, men kan bli passtaktig, bra trav, ok galopp, rätt mycket pass.

Bott hos oss i 15 år och gått i verksamheten, börjar bli äldre och söker nu sin egen människa. Har alltid varit en bra häst i vår verksamhet. Vi söker ett varaktigt hem till henne.

Strax över 140 cm i mankhöjd. Lättlastad. Kan ridas ut själv och i grupp. Regelbundet avmaskad och vaccinerad.

Behöver en bestämd men lyhörd ryttare som kan se till hennes behov. Har en del åsikter om saker och kan vara rätt pigg ibland, gillar att jobba. Tränad från marken.

Pris: 20.000 kr inkl moms

 

Sprettur från Bergsbacken

Valack född 2009

SE2009109787

e. Prins från Knutshyttan

u. Iðunn från Fagerland

Femgångshäst under utbildning, börjar nu hitta lite mer tölt i sin kropp men kräver fortsatt träning för att orka hålla den bättre. Bra skritt, trav, galopp. Inkörning påbörjad, jobbad mycket från marken.

Cool och orädd häst som kan göra det mesta. Vill helst bo med enbart valacker. Bra byggd med bra hovar. Ca 140 cm. Inga problem att ridas ut, kan tycka att det blir tråkigt på ridbanan.

Vill ha sin egen människa som han kan utvecklas med. Kan ridas av barn. Lätt att lasta, sko, klippa, duscha. Regelbundet avmaskad och vaccinerad, ingen skadehistorik.

Pris: 50.000 kr

Shop

På vår gård finns en liten shop där vi säljer produkter från bland annat Stoorstålka, Kupilka, c/o GERD samt egna fotoprodukter.

Du kan köpa presentkort/värdebevis att ge bort som gåva, exempelvis på någon av våra dagsturer. Det går också att köpa presentkort på lektionsridning. 

Vi säljer även mineraler från AME-produkter.