På spaning efter norrsken och älg till häst

På spaning efter norrsken och älg till häst (2 dagar)

För dig som gillar djur och natur är det här en perfekt kortsemester. Ridtur under norrskenet och älgsafari till häst med övernattning på vår hästgård där vi har skogens djur runt knuten.

Vi hämtar upp dig i Kiruna på eftermiddagen den första dagen och kör ut till vår gård väster om staden. Där beger vi oss ut på en kortare lugn ridtur i vinterkvällen genom den fjällnära urskogen och vi får förhoppningsvis se norrsken. När vi kommer tillbaka från ridningen brinner elden i kåtan och vi blir serverade middag bestående av lokala specialiteter såsom vilt och fisk. Under trevlig samvaro runt elden i kåtan har du chansen att få veta mer om den samiska kulturen. Du övernattar i hus på vår gård och efter frukost den andra dagen gör vi i ordning hästarna för att rida ut på en tur i skogen, där vi förhoppningsvis får se både älg och ren. Lunch serveras efter turen. Därefter kör vi dig tillbaka till Kiruna. 

       

Passar både dig med ridvana och dig som aldrig suttit på en häst förut

Ridvana krävs, du ska kunna rida i snabbare gångarter än skritt

Flerårig ridvana krävs, du ska kunna kontrollera en häst i öppen terräng och ha god fysisk hälsa

Längd: 2 dagar och 1 natt

Tid: dec-april (enligt överenskommelse)
dag 1 kl 15.50 – dag 2 ca kl 14.50

Ingår: helpension (middag 1:a dag-lunch 2:a dag), aktiviteter i programmet, guide (sve- och engelsktalande), hjälm, vinterytterkläder, transfer Kiruna C

Pris: 4400 kr/pers, student 3950 kr/pers (min 2 pers)

Minimiålder 12 år / maxvikt 90 kg