Häst, hund, älg och norrsken

Häst, hund, älg och norrsken (2 dagar)

En perfekt kortsemester för dig som gillar djur och natur. I den här turen ingår en ridtur på kvällen och hundspann i dagsljus med övernattning på vår hästgård där vi har skogens djur runt knuten.

Vi hämtar upp dig i Kiruna på eftermiddagen den första dagen och kör ut till vår gård väster om staden. Där beger vi oss ut på en kortare ridtur i vinterkvällen genom den fjällnära urskogen och får förhoppningsvis se både norrsken och älg. När vi kommer tillbaka från ridningen brinner elden i kåtan och vi blir serverade middag bestående av lokala specialiteter såsom vilt och fisk. Under de trevliga samvaron runt elden i kåtan har du chansen att få veta mer om den samiska kulturen. Du övernattar i ett hus på vår gård och efter frukost den andra dagen blir du upphämtad för en hundspannstur där du själv får prova på att köra spannet. Lunch serveras under turen. Efter turen kör vi dig tillbaka till Kiruna. 

       

Passar både dig med ridvana och dig som aldrig suttit på en häst förut

Ridvana krävs, du ska kunna rida i snabbare gångarter än skritt

Flerårig ridvana krävs, du ska kunna kontrollera en häst i öppen terräng och ha god fysisk hälsa

Längd: 2 dagar och 1 natt

Tid: dec-april (enligt överenskommelse)
dag 1 kl 15.50 – dag 2 ca kl 14.30

Ingår: helpension (middag 1:a dag-lunch 2:a dag), aktiviteter i programmet, guide (sve- och engelsktalande, hjälm, vinterytterkläder, transfer Kiruna C

Pris: 5900 kr/pers (min 2 pers)

Minimiålder 12 år / maxvikt 90 kg