Yoga Retreat och ridning i fjällen

Yoga retreat och ridning i fjällen

En perfekt kombination, yoga och ridning i fjällmiljö med islandshäst. Välkommen till OFELAŠ islandshästar på kombinerad yoga retreat och ridweekend tillsammans med Morot friskvårds yogainstruktör Lotta Eriksson. En helg i harmoni med kombination av yoga, ridning, bastu, gott sällskap och god lokal mat i väglöst land utan en massa yttre störningar.
Vi samlas på fredag eftermiddag i Puoltsa för att gemensamt ta oss västerut för båttransport över Kalixälven. På andra sidan älven tar vi en promenad till Ratekjokk där vi ska tillbringa helgen, våra ryggsäckar transporteras med sexhjuling. Efter installation i flerbäddsrum i två hus har vi ett yogapass och avslutar kvällen med middag. Yogan sker utomhus om vädret tillåter. Nästa dag startar vi med yoga, frukost och sedan en ridtur med lunch ute. Bastubad med dopp i jokken, middag och ytterligare ett yogapass följer. Söndagen börjar vi också med ett yogapass, därefter frukost och ridtur med lunch. Vi avslutar i Ratekjokk på eftermiddagen för transport tillbaka till Puoltsa. Medtag egen yogamatta.

Lotta har varit yogainstruktör sedan 2011 och plockar inspiration från flera olika yogastilar med hatha/vinyasayoga som bas. De fyra passen har olika teman och anpassas efter gruppen. På fredag kväll landar vi i oss själva och gör ett pass med fokus & balans. På lördag morgon väcker vi kroppen med ett energigivande, värmande pass. På kvällen gör vi ett Yin yoga pass. På söndag morgon öppnar vi upp höfterna och hjärtat i ett pass som ger kropp & knopp en stor portion kärlek.

       

Passar både dig med ridvana och dig som aldrig suttit på en häst förut

Ridvana krävs, du ska kunna rida i snabbare gångarter än skritt

Flerårig ridvana krävs, du ska kunna kontrollera en häst i öppen terräng och ha god fysisk hälsa

Längd: 3 dagar

Ingår: yoga (1 pass fre, 2 pass lör, 1 pass sön), ridtur (lör, sön), helpension (fre middag – sön lunch), bastu, båttransport

Datum: 27-29 aug 2021

Erfarenhet: bra om du har lite yoga – och/eller riderfarenhet

Maxvikt: 90 kg
Minimiålder: 12 år

Samling: Puoltsa fre kl 14 för gemensam transport

Pris: 4950 kr per person