Mågott till häst i Kebnekaisefjällen

Mågott till häst i Kebnekaisefjällen (4 dagar)

En flerdagarstur där du får uppleva fjällen från hästryggen. På denna tur övernattar du bekvämt inomhus och serveras mat med lokal prägel. Efter en dag på hästryggen och tre-rätters middag erbjuds bastubad. Vi rider dagsturer både på fjället och i dalgången med en vidunderlig utsikt över Kebnekaisefjällen. Vi rider både efter stigar, bredare leder och i obanad terräng, så vi kan variera tempot på ridningen. 

Första dagen hämtar vi er i Kiruna och kör till vår gård i Puoltsa, vackert belägen vid Kalixälvens strand. Vi startar med lunch och tar sedan en ridtur på eftermiddagen. Vi stannar under turen för fika. Sedan väntar middag, trevlig samvaro och övernattning i dubbelrum i något av husen på gården.

Andra dagen rider vi en heldagstur upp på fjället där vi möts av fantastiska vyer. Under turen stannar vi för lunch som tillagas över öppen eld. En tre-rätters middag väntar när vi kommit tillbaka till gården och vedeldad bastu erbjuds, härligt efter en dag ute. Dagen därpå rider vi också en heldagstur, äter middag tillsammans och de som vill har möjlighet att basta även denna dag. Under dessa dagar rider vi både i Nikkaluokta och i Puoltsa. Till Nikkaluokta tar vi oss med bil. Turen avslutas den fjärde dagen med frukost och transfer tillbaka till Kiruna.

Denna tur har vi under vissa datum i Ratekjokk. Dit tar vi oss med bil och båt. I Ratekjokk finns el, vedeldad bastu och utetoalett. Där sker övernattningen i flerbäddsrum.

Vi har några avgångar utsatta under sommaren, men om dessa datum inte passar dig kan du enligt överenskommelse boka andra datum. Behöver du extra logi före eller efter turen, meddela det vid bokning. Aktiviteterna kan bli i en annan ordning än i programmet. Islandshästen är visserligen en stark häst, men inte så stor, därför är maxvikten för ryttare 90 kg. Åldersgränsen är 12 år.

       

Passar både dig med ridvana och dig som aldrig suttit på en häst förut

Ridvana krävs, du ska kunna rida i snabbare gångarter än skritt

Flerårig ridvana krävs, du ska kunna kontrollera en häst i öppen terräng och ha god fysisk hälsa

Längd: 4 dagar 3 nätter (3 riddagar) (start ca kl 12 1:a dagen)

Ingår:
transfer, ridning under tre dagar, helpension (lunch  dag1- frukost dag4), häst med utrustning, guide (sve-, engtalande), hjälm

Datum: 
24-27.6, 15-18.7, 25-28.7, 12-15.8, 5-8.9, 12-15.9 2024, enligt överenskommelse även andra datum (slutet av juni tom slutet av sept)

Pris: 9 450 kr/pers (min 2 pers)