Mågott till häst i Kebnekaisefjällen

Mågott till häst i Kebnekaisefjällen (4 dagar)

Upplev fjällen från hästryggen under fyra dagar dagar och rid islandshäst tre av de dagarna. På denna tur övernattar du i hus och serveras mat med lokal prägel. Efter en dag på hästryggen och tre-rätters middag erbjuds bastubad. Vi rider dagsturer både på fjället och i dalgången med en vidunderlig utsikt över Kebnekaisefjällen, både efter stigar, bredare leder och i obanad terräng så vi kan variera tempot på ridningen. 

Första dagen startar vi med lunch och och tar sedan en eftermiddagsridtur. Men innan dess har vi hämtat upp er i Kiruna och tagit oss med bil och båt över Kalixälven till Ratekjokk, en liten samisk by. Vi stannar under turen för fika. Efter ridningen väntar vedeldad bastu vilket är härligt efter en dag ute. Sedan väntar middag, trevlig samvaro och övernattning som sker i hus i Ratekjokk.

I Ratekjokk finns el, bastu och utetoalett. Andra dagen rider vi en heldagstur upp på fjället där vi har fantastisk utsikt och äter lunch på kalfjället som tillagas över öppen eld. En tre-rätters middag äter vi när vi kommit tillbaka till vår gård och bastu erbjuds. Nästa dag rider vi också en heldagstur med lunch ute, samt 3-rättersmiddag och bastu. Efter frukost sista dagen åker vi tillbaka med båt och bil till Kiruna. Om en tidig hemresa är planerad kan sista natten istället ske på vår gård i Puoltsa om så önskas.

Denna tur har vi antingen i Ratekjokk (södra sidan av Kalixälven) som beskrivits ovan eller med övernattning på vår gård i Puoltsa (norra sidan av Kalixälven). Om turen har övernattning i Puoltsa rider vi turerna med utgångspunkt därifrån och från Nikkaluokta dit vi tar oss med bil. Vi har några avgångar utsatta under sommaren, men om dessa datum inte passar dig kan du enligt överenskommelse boka andra datum. Behöver du extra logi före eller efter turen, hör av dig till oss. Aktiviteterna kan bli i en annan ordning än i programmet. Islandshästen är visserligen en stark häst, men inte så stor, därför är maxvikten för ryttare 90 kg. Åldersgränsen är 12 år.

       

Passar både dig med ridvana och dig som aldrig suttit på en häst förut

Ridvana krävs, du ska kunna rida i snabbare gångarter än skritt

Flerårig ridvana krävs, du ska kunna kontrollera en häst i öppen terräng och ha god fysisk hälsa

Längd: 4 dagar 3 nätter (3 riddagar) (start ca kl 12 1:a dagen)

Ingår:
transfer, ridning under tre dagar, helpension (lunch  dag1- frukost dag4), häst med utrustning, guide (sve-, engtalande), hjälm

Datum:
27-30.6, 14-17.7, 1-4.8, 15-18.8, 1-4.9, 15-18.9 2022, enligt överenskommelse även andra datum (slutet av juni tom början på oktober)

Pris: 7 700 kr/pers (min 2 pers)