Weekendpaket med arktiska upplevelser

Weekendpaket med arktiska upplevelser

Ett färdigt paket för dig som vill komma närmre naturen och söker både avslappning och äventyr. Ta med dig kompisgänget, dina kollegor eller familjen och spendera två nätter på vår hästgård vid Kalixälvens strand med utsikt över Kebnekaise. Under den här helgen kombineras upplevelser som norrskenstur på islandshäst, skotersafari i lågfjällen, vedeldad bastu samt ett besök på det världsunika ICEHOTEL. Utöver det ingår alla måltider, självklart med lokal anknytning, och möjlighet att lära dig mer om fjällvärlden och den samiska kulturen. 

Den första dagen hämtar vi upp dig i Kiruna för att bege oss västerut till vår gård som ligger i byn Puoltsa. På eftermiddagen gör vi i ordning hästarna tillsammans och rider ut på en avslappnande tur i lugnt tempo. Våra islandshästar är stabila och vet precis vart rutten går, trots att det är mörkt ute. Förhoppningsvis är det klart väder och vi får njuta av en fantastisk stjärnhimmel, med lite tur kanske vi även får se det mytomspunna norrskenet. Det finns också möjlighet att byta ut ridturen mot en kvällstur på skoter (min 2p). Efter turen väntar en varm eld i vår ”Goahti” (kåta på samiska). Kring elden äter vi middag bestående av lokala specialiteter samtidigt som du får chans att lära dig mer om vårt liv och den samiska kulturen.

Efter en natt i gästhuset på gården och en god frukost startar nästa äventyr, som är en dag på skoter. Er guide visar hur skotern fungerar och går igenom säkerhetsrutiner. Därefter kör vi genom fjällbjörkskog, över sjöar och myrar och, om vädret tillåter, tar vi oss upp på kalfjället. Här möts vi av oändliga vidder och fantastiska vyer. Guiden visar spår och berättar om djuren som lever här. Det finns goda chanser att se både ren, älg, skogshare och räv. Har vi tur kan vi få se spår från rovdjur såsom lodjur och järv. Efter en härlig dag på fjället kommer vi tillbaka till gården där vi äter lunch tillsammans. Även på gården är det troligt att vi får se älgen på nära håll då de ofta kommer till oss för att äta hästarnas mat. På eftermiddagen ges tid till vila och bastu innan middagen.

Helgen avslutas med frukost och transfer till ICEHOTEL, ett hotell skapat av snö och is från Torne älv. Där får ni på egen hand gå runt och se de olika rummen, alla med unik design skapade av konstnärer från hela världen. Där finns också ett kapell gjort av is och snö, samt en isbar värd att besöka. Vi avslutar med transfer till Kiruna.

Höjdpunkter

  • Upplev vinternatten från hästryggen
  • Njut av middag kring elden i en samisk kåta
  • Kör skoter i en obeskrivlig fjällmiljö
  • Njut av vedeldad bastu vid Kalixälvens strand
  • Besök det världsberömda ICEHOTEL

       

Passar både dig med ridvana och dig som aldrig suttit på en häst förut

Ridvana krävs, du ska kunna rida i snabbare gångarter än skritt

Flerårig ridvana krävs, du ska kunna kontrollera en häst i öppen terräng och ha god fysisk hälsa

Längd: 3 dagar

Datum: dec-april, enligt överenskommelse

Tid: dag 1 kl. 15.50 – dag 3 ca. kl. 13:00

Ingår: helpension (middag dag 1 – frukost dag 3), aktiviteter i programmet, guide (sve- och engelsktalande), hjälm, vinterytterkläder, transfer Kiruna

Pris: 7550 kr per person, student 6950 kr per person

Åldersgräns: 12 år
Viktgräns: 90 kg (för ridning)