Vintervecka (non-rider)

Vintervecka (non-rider)

Upplev en händelserik vecka hos oss och testa på många olika aktiviteter, såsom en ridtur i snön på kvällen och åka rensläde. Vi besöker också det berömda ICEHOTEL samt provar på att köra skoter under den här veckan. Du får chansen att lära dig om den samiska kulturen och guidas av lokala guider, väl förtrogna med området, naturen och djuren. Hos oss får du uppleva lugnet och tystnaden, samt förhoppningsvis se norrsken, renar och älgar och andra djur.

Här följer ett exempel på veckoprogrammet:

Efter transfer till vår gård den första dagen har vi en introduktion för att bli bekant med hästarna. Du blir serverad en tre-rätters middag efteråt. Förhoppningsvis ser vi det vackra norrskenet och runt vår gård finns gott om älgar. Den andra dagen åker vi ut med snöskoter, två personer på varje skoter. Du får lära dig att köra skoter och vi lagar lunch utomhus, över öppen eld. Senare rider vi på en tur i skogen i vintermörkret för att spana efter norrskenet och tillbringar kvällen runt elden i kåtan. Den tredje dagen samisk kultur med lunch i kåta och du får prova på att åka släde efter ren, vilket är samernas gamla transportsätt. På eftermiddagen beger vi oss till det berömda ICEHOTEL för ett besök. Vi äter middag där och kommer tillbaka till gården på kvällen. Den fjärde dagen kan vi ge oss ut på en tur med skidor eller snöskor och på eftermiddagen besöker vi staden Kiruna och ett samiskt museum. Nästa dag åker vi ut på en skotertur där vi spanar efter älg och andra vilda djur, på kvällen väntar ett bastubad vid Kalixälvens strand. Den sjätte dagen finns möjlighet att med bil besöka byn Nikkaluokta. Vägen dit bjuder på fantastiska fjällvyer och du får chans att fotografera. Den sista eftermiddagen är ledig och du kan själv testa att åka spark, ta en promenad eller kanske bara slappna av med en bok. Sista dagen kör vi dig tillbaka till Kiruna. 

Under denna vecka bor du i ett hus på vår gård med tre rum, gemensamt kök och badrum. Vår gård är vackert belägen vid Kalixälvens strand väster om Kiruna. Maten består av våra lokala specialiteter såsom vilt och fisk. De flesta aktiviteterna sker utifrån vår gård, men till några tar vi oss med bil. Aktiviteterna i programmet kan komma i en annan ordning än angivet här och vi måste alltid ta hänsyn till väderförhållanden. 

Längd: 7 dagar och 6 nätter

Datum: 15-21.12 2024, 12-18.1, 23.2-1.3, 9-15.3, 23-29.3 2025

Ingår: alla aktiviteter i programmet, helpension (from middag första dagen tom frukost sjunde dagen), guide (svenska, engelska), vinterytterkläder, hjälm, transfer Kiruna

Pris: 22 450 kr/pers

Mot tillägg: Du kan byta ut en av nätterna på gården mot en övernattning på ICEHOTEL (2p i dubbelrum 3900 kr/pers) Eget rum 6900 kr/pers

Istället för att besöka Kiruna kan du boka en hundspannstur på delad släde för 2900 kr/pers (2p per släde, inkl lunch)

Minimiålder 10 år / maxvikt 90 kg.  Min 3 pers per tur