Vi som jobbar här

Mats Berg

Kallas Matti och ägare till OFELAŠ, kommer från detta område med rötterna i Girjas sameby  och är aktiv samepolitiskt och i samebyns arbete. Gillar att fotografera när tillfälle ges.

Kerstin Nilsson

Kerstin är ägare till OFELAŠ och kommer från detta område. Är i grunden utbildad textillärare och utbildad i samiska, har också en ridlärare 1 utbildning. Har rötterna i Leaváš sameby och också renar där. 

Jenny Jansson

Jenny kommer från Arboga och har jobbat här ganska många år och bor också i Puoltsa. Har en turismutbildning i botten samt har ridit islandshäst i många år. Har en egen häst, Skriða, och en finsk lapphund som heter Ira.

Sara Hansson

Sara är uppvuxen på en gård i södra Sverige och har alltid sysslat med djur och natur. Hon läste högskoleprogrammet i naturguidning vid Umeå universitet 2012-2014, hösten därpå började hon jobba hos oss. Hon jobbar under sommar- och vintersäsongen. Hennes hund är den svartvita Border Collien Loka. 

EllaKarin Blind

EllaKarin kommer från byn Nikkaluokta, där hon har vuxit upp inom turismbranchen. Hör till Leaváš Sameby, och spenderar gärna mycket tid i fjällen och med renarna. Vintern 2017 började hon jobba hos oss men har under flera år varit mycket på gården och gått ridskola hos Kerstin. 

Emma Graméus

Säsongsanställd under vintern. Har varit i turismbranschen i mer än tio år i Kiruna- och Årefjällen. Kommer senast från Icehotel där hon jobbade som Marknadsassistent. Utbildad inom Event, Affärs- och produktutveckling samt Naturturismutveckling. Har en hund som heter Vassi, efter födelsebyn Vassijaure.