Försäljning

Hästar till salu

Vi har för tillfället ett flertal hästar till salu, se nedan

Vid intresse kontakta oss

Dofri från Fagerland

Valack f. 2004
e. Mökkur frá Varmalaek
u. Friða från Erikstorp
SE2004105090

13-årig 4-gångsvalack med bra gångarter söker livslångt hem. Dofri vill vara i en liten flock med enbart valacker och en människa som ägnar mycket tid åt honom, gör varierande saker med honom som han tycker är kul. Är också tävlad i 4-gång och tölt. Har bra, lättväxlade och rena gångarter, en kanonhäst till ett mycket bra pris till rätt människa. Lugn med vilja över medel. På filmen har han inga boots och är otränad på bana efter sommarens turridningar. Har sista två åren gått i verksamhet men vi söker ett livslångt hem då han skulle trivas bättre med en egen människa med de rätta förutsättningarna. Han tycker det är lite otäckt med fordon som kommer bakifrån så det behöver han tränas med. Söker någon med häst- och ridvana som är lyhörd för en hästs behov. Regelbundet avmaskad, vaccinerad och kollad tänderna på. Endast seriösa svar. Dofri finns i Kiruna.

Pris: 45000 kr

Kristall från Kebnekaisefjällen

Valack f. 2009
e. Flipi från Österåker
u. Kátina frá Vestri-Leirárgörðum
SE2009111100

Kristall är en 8-årig 4-gångsvalack med medelvilja. Kristall är inte så stor, kompakt och bra byggd. Han är vår egna upfödning, har bra gångarter, men de behöver tränas, och behöver just nu bli av med lite extrakilon. Han behöver en rid- och islandshästvan människa som tar väl hand om honom och fortsätter hans träning och utbildning som är lite eftersatt pga tidsbrist. Han har den stora fördelen att han är ganska liksidig i kroppen. Du behöver vara lyhörd för hans behov, men samtidigt bestämd och visa vad han ska göra. Han behöver någon som är lugn och säker i sig själv då han kan behöva coaching när det är någon nytt eller han inte vet vad som gäller. Han är i flocken uppmärksam vad som händer runtomkring och är lyhörd och lätt att arbeta med från marken. Bör vara i en flock med endast valacker och vi söker ett varaktigt hem. Regelbundet avmaskad, vaccinerad. Endast seriösa svar. Kristall finns i Kiruna.

Pris: 45000 kr

Frasi frá Vestri-Leirárgörðum

Valack f. 1998
e. Skorri frá Gunnarsholti
u. Fluga frá Steinsholti
IS1998135468

19-årig stor 4-gångsvalack med bra gångarter söker ett livslångt hem. Frasi har varit vår rid- och tävlingshäst, men har gått som verksamhetshäst nu ganska många år. Han är tävlad i 4-gång och tölt med bra resultat. Vilja över medel. Nu ska ha få en egen människa som tar väl hand om honom, rider ut på tur och gör lite varierande saker med honom. Han har mycket erfarenhet av att ridas i terräng och att ridas som förstahäst. Vi söker en hästvan människa med god ridvana som kan hjälpa honom att arbeta rätt med kroppen. Vi vill också att den personen vet vad det innebär att ha hand om en lite äldre häst. Frasi behöver ordentligt med mat då han har lätt att bli för tunn. Han är en vänlig individ, men är lite envis ibland. Fungerar med både ston och valacker i flock. Regelbundet avmaskad, vaccinerad och kollad tänderna på. Endast seriösa svar. Frasi finns i Kiruna.

Pris: 15000 kr

Shop

På vår gård finns en liten shop där vi säljer produkter från bland annat Stoorstålka, Kupilka, c/o GERD samt egna fotoprodukter.

Du kan köpa presentkort/värdebevis att ge bort som gåva, exempelvis på någon av våra dagsturer. Det går också att köpa presentkort på lektionsridning. 

Vi säljer även mineraler från AME-produkter.