Information Covid-19

Information Covid-19

Sommaren kommer att bli väldigt annorlunda för många men vår förhoppning är att kunna genomföra våra turer, med vissa förändringar. Vi följer aktuella riktlinjer från myndigheter och kommer att anpassa verksamheten för att hejda smittspridning. Detta är ett ansvar från både vår och gästens sida. Den här informationen kan ändras kontinuerligt. 

Aktuella föreskrifter från folkhälsomyndigheten

Så här kan du undvika att bli smittad och att smitta andra:

  • Undvik närkontakt
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har tillgång till vatten.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Undvik att röra ansiktet (ögon, näsa, mun).
  • Stanna hemma när du är sjuk.

Läs mer på folkhälsomyndigheten 

Vårt ansvar

Det är viktigt att du som besöker oss känner dig trygg. Därför har vi sammanställt information kring hur vi agerar inom olika områden. Under alla våra turer har vi ett maxantal på 10p. Utifrån bokningsläge kan vi eventuellt ordna privata turer/boende på förfrågan.

Vi har utökade städ- och hygienrutiner. Både personal och gäster uppmanas att tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit är ett alternativ när handtvätt inte är möjligt (på tur t.ex.). Ytor som kan utgöra smittorisk desinficeras regelbundet.

Under våra dagsturer är vi hela tiden utomhus och det är därför relativt lätt att hålla avstånd. Vid mathantering är vi noggranna med att tvätta händerna (alternativt använda handsprit) samt använda plasthandskar vid direktkontakt med maten.

På vår gård har vi ett gästhus med 6 bäddar (tre rum) och ett med 4 bäddar (två rum), det första med två toaletter, en i det andra. Vi kommer att göra vårt bästa för att gäster inte ska behöva dela rum om de inte är i samma sällskap. För att kunna sprida ut boendet planerar vi att använda extrarum/tält/kåta.

Under våra flerdagsturer är vi mestadels utomhus men också inomhus. Om möjligt äter vi utomhus så ofta vi kan. I övrigt tänker vi på att undvika närkontakt.

Vid mathantering är vi noggranna med att tvätta händerna (alternativt använda handsprit) samt använda plasthandskar vid dirketkontakt med maten.

På vårt övernattningsställe bor vi i tältkåta och även i vanliga tält för att sprida ut olika sällskap. I sovsäckarna använder alla medtagna reselakan.

I Ratekjokk har vi två hus vi övernattar i, även där kommer vi beroende på gruppens storlek sprida ut gäster i extrarum/tält/kåta.

Vi rekommenderar våra gäster att ha egna kläder i så stor utsträckning som möjligt. Regnkläder går bra att låna från oss, dessa kommer vi att desinficera mellan användning.   

Vid transfer använder vi minibuss med 8 platser, för att kunna hålla avstånd begränsar vi antalet passagerare till max 5p (om inte alla är i samma sällskap). Vi kommer att städa våra bilar regelbundet och desinficera mellan körningar.

Vid händelse av att någon blir sjuk under en tur kommer vi att så gott som går isolera personen i fråga från de andra i gruppen, och vid behov transportera tillbaka personen till gården.

Våra vanliga bokningsvillkor gäller. Undantag kan göras i händelse av sjukdom eller restriktioner som gör att du inte kan resa till oss. Vid en sådan situation försöker vi i första hand boka om din vistelse till ett annat datum. Känner du dig osäker inför att genomföra din resa så kontakta oss så snart som möjligt.

Ditt ansvar som gäst

Vi förutsätter att våra gäster följer myndigheters rekommendationer. Du som gäst har också ett ansvar när du besöker oss:

  • Om du har symtom, stanna hemma. Kontakta oss så kan vi försöka boka om din tur till ett annat datum.
  • Under resan hit är det viktigt att du följer rekommendationer och undviker att träffa många människor.
  • Under turen måste alla följa de riktlinjer vi har satt upp.
  • Om du blir sjuk under turen vill vi att du pratar med oss direkt så att vi kan lösa det så snabbt som möjligt.
  • Vi tillhandahåller tvål och handsprit där det är mest nödvändigt, som toaletter, men rekommenderar också att ni har med egen handsprit/våtservetter i packningen.