Blogg

Några hästar har flyttat

Under hösten har några av våra hästar flyttat till nya hem. Frasi och Kosning har gått i pension och Dofri har fått ett eget hem som passar honom bättre. Våra nyaste hästar kommer så småningom börja gå i verksamheten, men de har fortfarande en del träning kvar..

Författare på ridtur

Säsongens sista ridtur i Nikkaluokta tillsammans med deckarförfattarna Åsa Larsson och Mari Jungstedt. Och så klart, Tigull, Hvellur, Breki och Smilla förstås. Härligt väder hade vi och lite snö på marken. Nu är det tid för oss här i norr att få på vinterskorna på hästarna. Våra ridturer har vi i Puoltsa fram till nästa sommar.

Hästar till salu

Vi har nu ett flertal hästar till salu, både yngre och äldre, se vår försäljningssida.

Hållbar ekoturism destination

Vi är en av fem rekommenderade ekoturismdestinationer i Sverige. http://www.tourism4development2017.org/solutions/natures-best/%C2%A0

tävling och 20-års firande

I helgen har Bifrost haft islandshästtävling på vår gård i Puoltsa och vi har firat 20 år som företag, tack alla inblandade! Ett särskilt tack till Bilcentrum, Lundströms maskin, Karin Åberg, AME-produkter, Nikkaluokta Sarri.

Norrsken

Hösten är en fin tid för norrsken, hoppas på klart klart väder så vi får se det magiska ljuset.

OFELAŠ 20 år

Nu i september firar Ofelaš islandshästar 20 år och i samband med Bifrost islandshästförenings tävling den 23-24 september i Puoltsa firar vi vårt 20-års jubileum. Ofelaš startade upp sin verksamhet i september 1997, i Nikkaluokta. Företagsidén var att erbjuda besökare ridturer i en unik fjällmiljö samt ridskola.

Äntligen ny hemsida!

Till vårt 20-års jubileum släpper vi vår nya hemsida, kom gärna med kommentarer! Svett, långa datorpass, mycket kaffe och red bull så är den klar. Sara med hjälp av Kerstin har knåpat ihop det hela.