Traditionell samisk matlagnig

Traditionell samisk matlagning

Välkommen på en sinnenas resa i den samiska matkulturen där du själv får tillaga och äta en måltid med traditionell samisk mat. Det är en mångtusenårig mat- och kulturtradition hos Europas urfolk samerna som grundar sig på en lång erfarenhet av att ta tillvara vad naturen har att erbjuda. Att baka gáhkku (samiskt bröd) över öppen eld, att tillverka den speciella kaffeosten och att tillaga kött är några av saker du får lära dig under dagen och du får chans att smaka annan samisk mat. Runt elden i kåtan handlar samtalet om samisk mat och kultur och sättet att förhålla sig till natur och djur och där intar vi vår egentillagade måltid också.

Vi hämtar upp dig I Kiruna och beger oss västerut mot fjällvärlden där vi tillbringar dagen i Puoltsa, där vi lagar mat mestadels i kåtan sittande runt elden. En chans för den mat- och kulturintresserade att få en inblick i samisk mattradition.

Plats: Puoltsa

Tid: 9.15-14.45, mars-nov

Ingår: transfer, mat, guide, kläder

Pris: 1950 kr/pers (2-8 pers)

Förkunskaper: inga, men normal fysik