Våra djur

Vi har drygt tjugo islandshästar på vår gård, några hundar, en katt och två getter. De flesta hästarna använder vi eller ska vi använda i vår verksamhet med turridning och ridskola och här kommer en kort presentation av dem. Sju yngre hästar har vi som ska in i verksamheten på allvar.

Islandshästen är inte så stor, men stark och stolt. Det är en gångartshäst som förutom skritt, trav och galopp också har tölt och pass. Det är en populär hästras som är mångsidig, det kan vara en trygg turridningshäst, likväl som man kan se dem på tävlingbanorna.  
Nattfari Náttfári frá Melum
Valack f 2010 e. Hlekkur frá Póroddsstödum u. Djásn frá Melum, vacker valack som kom till oss våren 2016. Tränas och rids av oss själva.

Arora Áróra frá Unnarholti
Sto f 2007 e. Gári frá Audsholtshjáleigu u. Glefsa frá Brú, fuxsto som kom till oss i okt 2016.

Sprettur Sprettur från Bergsbacken
valack f 2009 e. Prins från Knutshyttan u. Idunn från Fagerland, flyttade till oss hösten 2015.

Dofri Dofri från Fagerland
Valack f 2004 e. Mökkur frá Varmalaek u. Frida från Erikstorp, flyttade till oss hösten 2015.

Kapteinn Kapteinn frá Midhjáleigu
Valack f 2005 e. Nn frá Hurdarbaki u. Orda frá Skáney, pigg och arbetsvillig valack som kom till oss i nov 2014. Han har blivit tävlad.

Kafteinn Kafteinn frá Borgarnesi
Valack f 2009 e. Klerkur frá Bjarnanesi u. Von frá Raudbardaholti, rolig skimmel som kom till oss i nov 2014. Har blivit tävlad några gånger. Fantastiskt duktig på att simma:)

Birtingur Birtingur frá Birnustödum
Valack f 2008 e. Forseti frá Vorsabae u. Ljosbrá far Kjarnholtum 1, skäck som kom till oss i nov 2014.

Gneisti Gneisti frá Lynghóli
Valack f 2008 e. Krákur frá Blesatödum 1A u. Leista frá Lynghóli, liten 4-gångare med blå ögon som kom till oss i nov 2014.

Keilir Keilir från Solbacken
Valack f 2003, e. Tyr wom Rappenhof u. Glida från Solbacken. Lite spänd, 5-gångshäst, men jobbar bra på fjället, rids bara av oss själva. Vi har nu också kört in honom.

Renna Renna frá Keldudal
Skäcksto f. 2001. Hon är e. Randver frá Nyjabae u. Fidla frá Keldudal. En säker, känslig dam som inte låter sig bli bortknuffad av de andra. 5-gångshäst med bra gångarter, vilja och aktion. Kräver en mer van ryttare. Har också tävlats av Kerstin några gånger.

Fengur Fengur från stora Syltvik
Valack f 2006. Lugn och trevlig 4-gångshäst som också har varit på tävlingsbanan. Stor och fin trav och galopp. Han är e. Frami från Häringe u. Miska från Stora Syltvik.

Óttar Ó“ttar frá Vestri-Leirárgördum
Mattis ridhäst, född 2004 e. Hródur frá Refsstödum u. Orda Frá Vestri-Leirárgördum. 5-gångshäst, men bara tävlad i tölt och 4-gång.

Kristall Kristall från Kebnekaisefjällen
Kátina frá Vestri-Leirárgördum är mamma till denna kille som är född 2009 hos oss och är e. Flipi från Österåker. Vacker att se på, är kastrerad hösten 2013 och tölttränas nu.

Soley Sóley från Kebnekaisefjällen
Mamma är Kosning frá Birkihlid och pappa är Isar frá Keldudal. Sóley är en tjej född 2009 hos oss. Rids och tränas nu, trevlig att jobba med och trevliga rörelser.

Hvellur Hvellur frá Vestri-Leirárgördum
Valack f-99 som kommit 2008 från Island. Trevligt psyke och trevliga gångarter, lugn 5-gångshäst och har varit med på några tävlingar också. Han år e. Hersir frá Oddhóli u. Dama frá Vestri-Leirárgördum.

Elja Elja frá Vestri-Leirárgördum
Skimmelsto som kommit till oss 2008. Femgångshäst f. 2002 e. Flygill frá Vestri-Leirárgördum u. Erpa frá Vestri-Leirárgördum. Vill ha en ryttare som är lyhörd för hennes behov utan att för den skull låta henne bestämma.

Blida Bliða frá Hvammi
En fuxdam född 2001 som kommit från Island 2007.
Lite känslig tjej och söt med sin krusiga pannlugg. 5-gångshäst med mjuka gångarter e. Hjörtur frá Tjörn u. Lukka frá Hvammi.

Mattur Máttur från Björkåsen
Fuxvalack född 2006 som kommit till oss våren 2014. Stor fyrgångshäst som tävlats i 4-gång och tölt på lös tygel.

Brenna Brenna frá Blidhóli
Brenna, ett sto född -96 som har flyttat till oss pga att hon mådde dåligt av sitt sommareksem där hon bodde förrut. Går under sommaren som packhäst under flerdagsturerna, vilket hon trivs bra med. Mycket bra häst på tur. Brenna är vår "älgjägare", hon älskar att jaga ut älgarna ur hästhagen. Hon är e. Hvinur frá Skidbakka III u. Snörp frá Hallkelsstadahlid.

Kosning Kosning frá Birkihlid
Har varit Kerstins ridhäst, går numera i verksamheten född -99. En fyrgångsdam med fina rörelser. Hon är e. Logi frá Skardi u. Freyja frá Birkihlid. Har fölat sommaren 2009.

Breki Breki frá Vestri-Leirárgördum
Ganska liten skimmelvalack född 1998 med bra gångarter, välutbildad och underbar att rida. Han har hunnit med att tävla rätt mycket med Kerstin, vara med på ridlektioner, på tur och på fjället. Vill gärna ha det som det brukar vara, inte alltför mycket nytt ska hända. Breki är e. Gustur frá Hóli u. Bylgja frá Vestri-Leirárgördum.

Frasi Frasi frá Vestri-Leirárgördum
Valack född 1998. Fina rörelser och gångarter har han och var Mattis ridhäst, men går nu i verksamheten. Han är e. Skorri frá Gunnarsholti u. Fluga frá Steinsholti.

Luna Lunar
Stallets kung som bor där också. Rätt social, men försvinner när det kommer för mycket folk. Håller bort lite möss från gården med god hjälp av hundarna. Född 2004.

Skuolfi Skuolfi
En finsk lapphund född i augusti 2004. Hon är cremefärgad och en självständig och tuff dam, även matglad....får inte längre följa med på flerdagsturerna då kroppen börjar säga ifrån.

Smilla Smilla
En vild dam född 2015, tik som är en blandning mellan finsk lapphund och bordercollie.

Skáidi och Rippe Skáidi och Rippe
Två afrikanska dvärggetter som flyttat till oss sommaren 2010. Tuffa, roliga djur som gör som de vill... Bor i stallet och har tagit över där.